Over JURA

Over JURA

Sinds 1931 is het Zwitserse JURA Elektroapparate AG actief in de ontwikkeling van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige huishoudelijke apparatuur. Als pionier op het gebied van volautomatische espresso- en koffiemachines brengt JURA al in 1986 een volautomaat voor huishoudelijk gebruik op de markt. De opgedane ervaring en knowhow wordt ook gebruikt voor de ontwikkeling van semiprofessionele apparatuur voor de zakelijke markt en de kleine horeca. 

Freshly ground, not capsuled  

JURA levert een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheid met kwaliteitsbewustzijn, innovatiedrang en koffie zonder capsules. De lange levensduur van JURA machines is de sleutel tot duurzaamheid.  

Meer weten over JURA?

JURA

JURA

Innovatie, precisie, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en service zijn waarden die als het ware in het DNA van JURA gegrift zijn. Als enige merk ter wereld spitst het Zwitserse bedrijf zich volledig toe op premium-volautomaten voor koffiespecialiteiten, en heeft het zich duidelijk als specialist op de markt gepositioneerd.  

Optimaal koffieresultaat

Optimaal koffieresultaat

Ruim 70 ingenieurs hebben zich volledig toegelegd op de ontwikkeling van volautomaten van JURA. Het doel van hun inspanningen: het ultieme koffieresultaat met één druk op de knop, altijd vers gemalen en vers geëxtraheerd. Onlangs hebben de ingenieurs met het revolutionaire P.E.P.® een mijlpaal bereikt voor een ongekend en vol aroma, ook bij korte koffiespecialiteiten.

Melkschuim in perfectie

Melkschuim in perfectie

De innovatieve pijpjes bereiden verrukkelijk melkschuim met een compacte structuur en fijne poriën. De omschakeling van melk naar melkschuim vindt volautomatisch plaats. Dankzij een wereldprimeur, de verstelbare melk- en melkschuimtemperatuur, worden tongstrelende trendspecialiteiten in de hoogste koffiebarkwaliteit bereid – en dat met slechts één druk op de knop.

 
 

P.E.P.© 

JURA heeft het bereidingsproces volledig geperfectioneerd. Het revolutionaire impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) optimaliseert de extractietijd door het hete water bij ristretto en espresso met regelmatige pulsen en in snelle intervallen door de koffiepoeder te persen. Hierdoor is ook bij korte specialiteiten een maximaal aroma gegarandeerd. Puur of als basis voor fantasievolle koffiecreaties – de technologie van JURA leidt altijd naar de ultieme smaakbeleving.

 
 

De Aroma G3-molen

Om optimaal maalgoed voor elke afzonderlijke specialiteit te garanderen hebben de ingenieurs van JURA de Product Recognising Grinder (P.R.G.) ontwikkeld. Via de elektronische besturing stelt de precisiemolen zichzelf binnen fracties van seconden individueel in op de vooraf gedefinieerde maalgraad – veel sneller dan met de hand mogelijk is. Het spectrum ervan loopt uiteen van zeer fijn voor korte klassiekers tot zeer grof voor extra lange specialiteiten.

 
 

I.W.S.© 

Koffie bestaat voor 98% uit water. Vers en koud water is daarom onontbeerlijk om een perfectt koffieresultaat te verkrijgen. Door het verwarmen van het water ontstaat kalkaanslag. Zonder filtering van het water leidt deze kalkaanslag tot verkalking van uw apparaat. Het apparaat wordt beschermd tegen kalkafzetting en heeft een langere levensduur.

 
 

Bereiding van melk en melkschuim

Koffiespecialiteiten als cappuccino, latte macchiato en dergelijke worden bereid met melk of melkschuim. Met de cappuccinotori van JURA lukken ook deze koffiespecialiteiten een voeding en snel. De innovatieve opschuimpijpjes van JURA horen dankzij de revolutionaire technologie voor microschuim voor melkschuim met fijne poriën met een lang aanhoudende consistentie. Het kan ook gebruikt worden om melk tot de gewenste temperatuur te warmen.